Lekkere en makkelijke vegetarische gerechten

Wij zijn niet vegetarisch en eten eigenlijk bijna dagelijks wel vlees. Toch probeer ik af te wisselen met vis. En omdat ik zelf geen grote vleeseter ben, vind ik het leuk om ook af en toe gerechten zonder vlees te maken. Daarom leek het me leuk om in deze blog een aantal lekkere vegetarische gerechten te delen.

Vleesvervangers

Eigenlijk heb ik nog nooit vleesvervangers gegeten. En dan bedoel ik de producten die je bij de supermarkt vindt en die lijken op vlees maar geen vlees bevatten. Zoals groenteburgers of vegetarische balletjes en afgelopen winter zag ik zelf vegetarische rookworst. Nee, als ik denk aan vegetarisch eten, dan denk ik aan gerechten zonder vlees, maar ook zonder deze vleesvervangers. Ik denk dan aan extra groente bijvoorbeeld. Daarom in deze blog ook alleen gerechten zonder vlees en zonder vleesvervangers. Bij de meeste gerechten kun je eigenlijk heel makkelijk je gerecht maken zoals je gewend bent, maar dan alleen zonder vlees en met extra groente. Je eigen vegetarisch recept dus. Wat ons betreft lekker en gezond.

Vegetarische nasi

Nasi kun je maken met nasi vlees, maar je kunt natuurlijk ook het gerecht zonder vlees maken. Voeg wat extra groente toe en bak er een lekker eitje bij en je hebt een lekkere, vegetarische maaltijd.

La­sag­ne met spi­na­zie

Lasagne is hier een van de favoriete gerechten van de meiden. Meestal maak ik een vrij standaard lasagne met gehakt en groente. Maar ook hier geldt dat je het gehakt kunt weglaten en bijvoorbeeld een lasagne met spinazie kunt maken. Wat ons betreft ook een aanrader.

Lekker vegetarisch voorgerecht: Aspergesoep (gebruik in plaats van een rundvlees bouillonblokje een groente bouillonblokje).

Groente spies voor op de barbecue

Op de barbecue worden vaan spiesjes gebakken, zoals saté of sjasliek. Maar ook heel lekker is een groente spies met bijvoorbeeld courgette, paprika, champignons, tomaat en aubergine.

Geen vlees, maar wel vis: Lees ook: Recept: Gar­na­len-maal­tijd­sa­la­de

Pizza met groente

Ook lekker is om zelf een pizza te maken met tomatensaus, kaas en verschillende soorten groente. Denk bijvoorbeeld aan een pizza met spinazie en champignons. Of wat dacht je van een pizza met paprika, courgette en aubergine? Maar ook broccoli kun je op je pizza doen. Er zijn zoveel soorten groente dat je eindeloos kunt variëren.

Op deze manier eten wij af en toe een dagje geen vlees. Eet jij wel eens een dag geen vlees? En wat is jouw favoriete vegetarisch gerecht?

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

1 gedachte op “Lekkere en makkelijke vegetarische gerechten

  1. Leuke ideetjes! Goed idee om een groentebouillonblokje te nemen ipv runder. Eigenlijk nooit bij stilgestaan, maar het gaat meteen op het boodschappenlijstje! Ik probeer een of twee dagen vegetarisch te eten. Net zoals je nasi prima zonder vlees kunt maken, kun je dat met Madras ook, mijn persoonlijke favoriet 🙂

    Vleesvervangers heb ik wel geprobeerd, maar vallen bijna altijd tegen. De enige vleesvervanger die ik echt lekker vind, is de kaasschnitzel van Garden Gourmet.

Geef een reactie