Leuk uitje in de Franse Jura: De grot van Moidons

Deze zomervakantie gingen wij naar de Franse Jura. Als je naar de Jura op vakantie gaat, moet je wel rekening houden met kans op regen. Wij hadden de pech dat onze eerste week net viel in de week dat het slecht weer was in dit deel van Frankrijk, maar ook in andere delen van Europa. Gelukkig vermaakten we ons met zwemmen in het binnenzwembad op de camping, shoppen in overdekte winkelcentra en een bezoekje aan de grot van Moidons. En deze grot was echt een aanrader.

De grot van Moidons

De grot van Moidons is gelegen bij het plaatsje Molain. Je kunt er parkeren op de parkeerplaats bij de grot, of als die vol is aan de zijkant van de weg er naar toe. Wij hadden geluk dat we op de parkeerplaats nog een vrij plekje vonden. Bij de grot zit een terrasje en kun je iets eten en drinken. Ook is er een klein winkeltje waar ze onder andere knuffels, sieraden en stenen verkopen. De grotten zijn alleen te bezoeken met een gids. Helaas sprak de gids Frans en slechts een beetje Engels. Gelukkig krijg je wel een papier mee met de informatie in het Nederlands over de grotten en de gedeeltes die je gaat zien.

De rondleiding door de grot van Moidons

De rondleiding duurt een klein uurtje en begint met een video. Daarna loop je de grot in en bezoek je de verschillende ruimtes. Een warme trui of vest is aan te raden. De grot kan wat nat en glad zijn, dus het is handig om een paar goede schoenen aan te doen. Deze grot kan door mindervaliden bezocht worden en wij zagen ook mensen met bijvoorbeeld een kinderwagen of buggy. Doordat er geen trappen zijn, maar alleen wandelpaden, is dit mogelijk. Ook met (kleine) kinderen is een bezoek aan deze grot prima te doen.

De grot is gevormd tijdens het smelten van de gletsjers. In de grot zie je allemaal mooie stalactieten, stalagmieten, zuilen en draperieën. Er is ook water van een riviertje dat langs de grot loopt, en die bij Arbois uit de grond komt.

Na de rondleiding kun je even rondkijken in het winkeltje of wat eten of drinken, binnen of op het terras. Er is ook een kleine speeltuin en picknickplaats.

Ook leuk: Leuk uitje in de Franse Jura: De watervallen van Hérisson

Nog een grot zien: Leuk uitje in de Franse Jura: Waterval, grotten en abdij in Baume-les-Messieurs

2 gedachten over “Leuk uitje in de Franse Jura: De grot van Moidons

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Leuk uitje in de Franse Jura: De watervallen van HérissonBlogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Camping in de Franse Jura: Domaine de ChalainBlogsbyingrid

Geef een reactie