Luce straalt weer

Hooggevoeligheid. Je hoort er steeds meer over. Zowel bij volwassenen als bij kinderen. Maar soms worden hooggevoelige kinderen niet voldoende uitgedaagd. Dat wordt dan geestelijke ondervoeding of mentale onderprikkeling genoemd. En daarover gaat dit leuke prentenboek. Heb jij ook een hooggevoelig kind dat uitgedaagd moet worden? Lees dan vooral verder. Je kunt zelfs een exemplaar van Luce straalt weer winnen.

Lees ook: Vakantie Smoeltjes Schrift


Waarom het lichtje van vuurvliegje Luce steeds meer dooft…

Dit prentenboek gaat over Luce en het belang van voldoende uitdaging en ontspanning bij (hooggevoelige) kinderen. In het boek vervult vuurvliegje Luce de hoofdrol. Luce heeft iets heel bijzonders: ze geeft namelijk licht als ze enthousiast is. Als ze na de vakantie weer naar school mag, straalt ze heel fel, omdat ze zin heeft in alle nieuwe dingen. Samen spelen en nieuwe dingen leren. Maar na een poosje brandt haar lichtje langzaam maar zeker steeds minder fel. De werkjes op school vindt ze saai en in de pauzes doen ze altijd hetzelfde: voetbal, tikkertje. Luce wil niet meer naar school. Ook heeft ze geen zin meer om te eten en te drinken. Zal het Luce lukken om toch weer te gaan stralen? Samen met haar vader en de juf zoeken ze naar een oplossing.

luce straalt weer

Luce straalt weer is een leuk boekje met prachtige illustraties. Je kunt het boekje samen met je kind lezen of je kind kan het zelf lezen. Het geeft in ieder geval stof tot nadenken en stof om samen over te praten. Misschien herkent je kind zich in Luce. En misschien kun je ook samen over oplossingen nadenken. Achterin het boek is voor ouders, verzorgers en leerkrachten extra uitleg te vinden over het thema geestelijke ondervoeding of mentale onderprikkeling.

Lees ook: Dani’s superduper-werkboek over hooggevoeligheid

Scrivo Media

Bij Scrivo Media maken ze boeken met gevoel. Boeken bedoeld voor kinderen en volwassenen die het (soms) lastig hebben in de drukke wereld waarin we leven. Hooggevoeligheid is de rode draad, maar daarnaast geven zij boeken uit over aanverwante thema’s. Ze hebben een centrale boodschap: iedereen is goed zoals hij/zij is. De makers van Luce straalt weer maakten eerder de succesvolle kinderboekenserie ‘Draakje Vurig’ waarvan inmiddels tienduizenden exemplaren zijn verkocht.

Waar te koop?

Luce straalt weer bevat 36 pagina’s en is helemaal in kleur. Het boek kost € 14,95 en is verkrijgbaar via Scrivo Media en alle (internet)boekhandels, zoals bol.com.

Win jij een exemplaar van Luce straalt weer ?

Wat moet je doen om kans te maken op dit leuke uitspraken boek?

  • Deze winactie is gesloten. De winnaar is Marja Legius. Stuur je een mail met je adres gegevens naar ingrid@blogsbyingrid.com?

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

1 gedachte op “Luce straalt weer

Geef een reactie