Sinterklaas inspiratie

Voor de kinderen komt de leukste en de spannendste tijd van het jaar er weer aan. Sinterklaas komt in het land en op 5 december is het pakjesavond. De aftrap is natuurlijk al geweest met de start van het Sinterklaas journaal. En nu wachten totdat de Sint en zijn pieten zaterdag aankomen in Nederland. Dan mogen de schoentjes gezet worden en vinden er tal van leuke Sinterklaas activiteiten plaats. In deze blog al vast wat inspiratie.

Schoen cadeautjes

Onze meiden mogen zeker hun schoen zetten. We spreken altijd af dat ze in het weekend de schoen mogen zetten en er dan iets leuks of lekkers in krijgen. Vaak zijn wat de goedkopere of juist praktische cadeautjes, Een klein speeltje, een nieuwe pyjama of een klein knuffeltje.

Lees ook: De vier cadeautjes regel!

En nu ze wat groter zijn bijvoorbeeld een nagellakje. Ook leuk is de aftelkalender van de Alberta Heijn. Een soort adventskalender met chocolaatjes maar dan telt deze kalender af tot 5 december. Je leest er meer over in mijn blog Adventskalenders 2021 – Mijn favorieten voor de kids.

Activiteiten op school

Blogsbyingrid Pietengym

Ook op school zijn er vele Sinterklaas activiteiten. Natuurlijk wordt er geknutseld, het Sinterklaas journaal wordt gekeken en de afgelopen jaren kwam de rommelpiet vaak ’s nachts langs. Ook hebben de kinderen pietengym. Ze nemen een nep cadeautje mee naar school. Verkleed als pietje leggen ze een gym parcours af tijdens de gymles. Zo moeten ze pakjes in de schoorsteen gooien en goed kunnen balanceren alsof ze op de daken lopen. Uiteraard krijgen ze een echt pieten diploma. En uiteraard komt Sinterklaas met zijn pieten langs op school en krijgen alle kinderen een cadeautje. De oudere kinderen mogen de Sint helpen en maken surprises voor elkaar.

Sinterklaas voorstellingen

Vanaf de intocht tot 5 december worden er ook talloze Sinterklaas voorstellingen gegeven. Bij ons in het dorp wordt altijd door een zorginstelling een leuke sinterklaas voorstelling gegeven. Ook voor de kinderen van de scholen in het dorp wordt deze voorstelling gespeeld in het theater onder schooltijd. Super leuk. Onze meiden hebben altijd genoten van deze voorstellingen.

Daarnaast zijn er natuurlijk veel meer sinterklaas voorstellingen. Zo ging ik eens met de meiden naar de Mega Sint Show. Ook super leuk om een keer mee te maken. Ook voor scholen is er kindertheater op school met leuke Sinterklaas voorstellingen. Maar ook voor je eigen (personeels)feest is er een Sinterklaasshow op locatie. Dat is weer eens wat anders dan dat de Sint langskomt met een of twee pieten. In plaats daarvan juist een leuke voorstelling.

Hoe gaan we het SInterklaasfeest dit jaar vieren?

We moeten natuurlijk even afwachten welke Corona maatregelen er gaan volgen en welke impact dat heeft op de Sinterklaas vieringen. Ik denk dat het op school gewoon door kan gaan en ook voorstellingen voor kinderen op school, zullen waarschijnlijk geen probleem zijn. Gelukkig gaat de intocht in ons dorp ook gewoon door. En de rest wachten we even rustig af. Maar we maken het in ieder geval samen gezellig.

Lees ook: Pepernoten bakken 

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie