Spotter – GPS horloge voor kinderen

IMG-20190525-WA0002.jpg

Emma wordt deze zomer zeven jaar en speelt steeds vaker alleen buiten. En niet meer in de tuin of het speeltuintje in de straat, maar ook een paar straten verderop waar haar vriendinnetjes wonen. En sinds kort fietsen de dames ook regelmatig alleen naar school of vanuit de BSO naar huis. Toch vind ik dat loslaten soms best lastig en is het fijn om te weten waar ze zijn. Dit GPS horloge voor kinderen van Spotter is dan ook ideaal.

Spotter GPS horloge voor kinderen

Emma is een meisje dat van roze houdt. Het GPS horloge voor kinderen is er in stoer roze, legergroen en zwart. Uiteraard koos Emma voor het horloge in Princess Pink. Het in gebruik nemen van het GPS horloge is super makkelijk in vijf simpele stappen. Eerst moet je het GPS horloge volledig opladen met de speciale oplader die bijgevoegd is.  Daarna kun je het horloge aanzetten en moet je een Spotter account aanmaken en je account koppelen aan het horloge. Elk Spotter GPS horloge heeft zijn eigen unieke code zodat je het heel makkelijk kan koppelen. En je kunt ook de app voor je telefoon of tablet downloaden zodat je niet achter je pc hoeft te zitten om te zien waar je kind is. Dat gaat allemaal super makkelijk. Daarna kun je het horloge aanzetten. Het GPS horloge moet vervolgens een eerste locatie bepalen. Dat lukt niet altijd binnen, maar wanneer je een kwartiertje (soms sneller) buiten bent, is de locatie zo gevonden. En dan is het horloge klaar voor gebruik!

De opties van het Spotter GPS Kinderhorloge

Het GPS horloge heeft verschillende opties. De belangrijkste opties lees je hier

Locatie

De optie waar het eigenlijk om gaat natuurlijk, de locatie. In de app of op je computer kun je zien waar het horloge (en dus je kind) zich bevindt. Ideaal. Het is echt super gedetailleerd. Je ziet gewoon alle huizen in de straat met straatnamen en huisnummers en je ziet precies waar ze is. Je kunt kiezen voor een gewone plattegrond  of een satelliet versie.

SOS knop

20180623_131502Er zit een SOS knop op het horloge. Wanneer je kind deze 3 seconden indrukt, krijg je in de app/op je pc en in je mail een SOS melding met locatie. Ook een fijn idee. Wanneer er iets gebeurd is, kan je kind je oproepen. Samen hebben we dit getest. Emma drukte de SOS knop in en ik kreeg de melding. Als je op de melding klikt, krijg je vervolgens de locatie van de SOS melding. Is ze inmiddels ergens anders, dan zie je dat ook. Op het horloge komt de melding “ SOS sent” zodat je kind ook weet dat de melding verzonden is. Je moet wel goed met je kind afspreken dat het echt alleen voor nood is.

Bellen

Je kunt ook bellen naar het horloge. Je kind kan jou niet bellen, maar jij kunt wel je kind bellen. Heel handig wanneer je je kind even wil spreken, omdat je kind thuis moet komen, of wanneer je even een boodschap gaat doen bijvoorbeeld.

Kijk onderstaande video en zie hoe makkelijk het werkt:

Zones instellen

Je kunt veiligheidszones instellen. Bijvoorbeeld de wijk waar je woont of een gedeelte van wijk. Komt je kind buiten deze zone, dan ontvang je een melding in de app.

Alarm instellen

Je kunt ook een alarm instellen. Echt heel handig. Stel in hoe laat je kind thuis moet komen en je kind krijgt een seintje. En je kind kan niet meer zeggen dat het de tijd vergeten was.

Tring me

20180623_131631Een alarm instellen doe je bijvoorbeeld op een bepaald tijdstip, bijvoorbeeld wanneer je kind om half 5 thuis moet zijn. Maar daarnaast kun je je kind een geluidsmelding sturen (“tring me”). Zo kun je afspreken dat wanneer je de geluidsmelding stuurt, dat je kind dan even thuis moet komen. Het horloge geeft dat 1 minuut lang een geluid weer en in beeld komt een smiley.

De bijbehorende App

20190505_1105038298181982980597984.jpgEmma vindt het horloge super leuk en interessant. Ze heeft ook meegekeken in de app naar de locatie. Wanneer we bijvoorbeeld samen waren wandelen of ze bij opa en oma waren. Het bellen vindt ze ook erg leuk. Het is nog net geen mobiele telefoon waar ze zelf mee kan bellen of spelletjes op kan doen.

Ook handig is dat ze zelf het horloge niet kan uitzetten. Dat kan alleen via je pc of de app. Dat leek me eerst een beetje onhandig, maar dat is het juist niet. Want als zij het horloge uit kan zetten, kan ik natuurlijk niet meer zien waar ze is of contact met haar opnemen. Dus het is juist super handig zo.

Zelf vind ik het vooral fijn dat je alles via je mobiel of je pc kunt regelen. Ben ik thuis aan het werk en is zij buiten, dan kan ik op mijn pc zien waar ze is en krijg ik daar de meldingen binnen. Maar zit ik niet achter mijn pc, dan kan ik alles op mijn mobiel doen. Alle functies werken ook vanaf je mobiel, dat is ideaal.

Test GPS horloge kind

Uiteraard hebben wij het horloge uitgebreid getest. Zo gingen de meiden lekker buiten spelen en zette ik het alarm om 12.30 uur. We spraken af dat ze dan naar huis zouden komen om te lunchen. Dat ging perfect. Zoals je al in het filmpje kon zien, hebben we ook het bellen getest. Dat gaat heel goed en makkelijk. Voor de kinderen is het horloge gemakkelijk te bedienen en het geluid is heel goed.

Wat Emma daarnaast ook reuze interessant vindt, is dat je een stappenteller kunt instellen. Ze vindt het leuk om bij te houden hoeveel stappen ze gezet heeft. Als we bijvoorbeeld na het avondeten nog even een rondje lopen in de wijk, houdt zij bij hoeveel stappen dat zijn.

Wij zijn super enthousiast over dit Spotter GPS horloge. Zo ben ik er toch wat geruster op wanneer Emma buiten gaat spelen en kan ik zien waar ze is en zo nodig contact met haar opnemen. Een aantal functies van het horloge is te vergelijken met een mobiele telefoon voor je kind. Maar met een mobiele telefoon kun je natuurlijk nog veel meer. Ik vind onze meiden nog te jong voor een mobiele telefoon. Daarnaast denk ik dat een telefoon sneller vergeten wordt of kwijtraakt. Een horloge heb je om en daardoor dus altijd bij je. Dus ik vind dit een prima oplossing. Een mobiele telefoon komt later wel.

Dekking in heel Europa

20190505_1104244414685607970360359.jpgHet Spotter GPS horloge kind heeft een GPS dekking in heel Europa. Het horloge kan dus ook mee op vakantie. Als ze dan aan het spelen is op de camping, kunnen wij precies zien waar op de camping ze is. Ik ben benieuwd hoe de locatie er dan uit ziet. Of je bijvoorbeeld de stacaravans ook kunt zien. Dat gaan we uitvinden deze zomer! Ik vind het in ieder geval een fijn idee. Het horloge werkt heel betrouwbaar en ik kan het iedereen aanraden!

Wat kost een Spotter GPS Watch?

Het horloge kost € 89,95 en is online te koop bij Spotter.

Er zit geen abonnement aan de Spotter vast. Wel betaal je een prepaid tegoed. Je bepaalt  zelf het gebruik. Je bestelt de Spotter GPS Watch en kiest een prepaid tegoed van een maand (€  4,99) tot een jaar (€  47,88). Is de prepaid periode voorbij, dan heb je verder geen kosten en waardeer je het horloge weer op wanneer je wilt.

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

14 gedachten over “Spotter – GPS horloge voor kinderen

  1. Dat klinkt erg handig, tegelijkertijd roept het gemengde gevoelens bij me op. Enerzijds fijn dat je weet waar je kind is, anderzijds lees ik vaak dat kinderen tegenwoordig steeds minder ruimte krijgen om vrij te spelen. Hoewel je met dit apparaat misschien ook wel juist meer ruimte durft te geven.

  2. Wat een handig ding zeg. Ik ken het niet, maar dit lijkt me echt ideaal als je kinderen hebt. Dat dit niet populairder is joh en elk kind ermee rond loopt… 😉

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Twee jaar BlogsbyingridBlogsbyingrid

  4. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Het effect van de lockdown op kinderenBlogsbyingrid

Geef een reactie