Lezen en leren: De wereld van de dinosaurussen

Educatieve boeken blijf ik erg leuk vinden. De ene keer over het menselijk lichaam of het heelal. Deze keer over De wereld van de dinosaurussen. Voor kinderen vanaf acht jaar is dit een super interessant boek: De wereld van de dinosaurussen van uitgeverij Deltas.

Lees ook: Zo werkt het menselijk lichaam

De wereld van de dinosaurussen

Dinosaurussen zijn hele bijzondere en imposante dieren. En juist omdat ze uitgestorven zijn, blijft het interessant en een beetje mysterieus. In dit leuke boek kom je alles te weten over dino’s. Geheimagent Arend van speurdersclub Arendsoog moet op expeditie naar de prehistorie om de geschiedenis van de dinosaurussen te onderzoeken. En jij gaat met hem mee op pad en ontdekt hoe deze oeroude dieren leefden en evolueerden, welke soorten er waren, hoe ze uitstierven en nog veel meer! Achterin het boek zit een uitscheurbare tijdlijn van bijna 2 meter lang met de verschillende soorten dinosaurussen in de tijd.

Het boek is super leuk om te lezen. Het boek heeft ruim 30 pagina’s, is helemaal in kleur en bevat veel mooie illustraties en goede uitleg. Het boek begint met het leren kennen van geheimagent Arend die op missie gaat. Het eerste hoofdstuk gaat over de geschiedenis van de dino’s en hoe ze eruit zien. Het tweede hoofdstuk gaat over de eerste dino’s. Daarna volgen de grootste dino’s, de verschillende soorten en de laatste dino’s. Tenslotte wordt verteld over opgravingen en ontdekkingen en dino’s vandaag de dag. Het boek sluit af met enkele breinbrekers over dinosaurussen en de uitscheurbare tijdlijn.

Onze meiden vinden dinosaurussen ook super leuk en interessant. Het blijven toch indrukwekkende beesten. Zo veel verschillende soorten. Grote en kleine dino’s, dino’s die kunnen vliegen en al die verschillende kleuren. Dat blijft fascinerend. Dit boek is een mooi, informatief leesboek over de evolutie, de soorten, het uitsterven en de fossielen van dino’s. Wat ons betreft een aanrader om (samen) te lezen.

Waar te koop

Dit leerzame boek van uitgeverij Deltas kost € 17,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044758375.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

3 gedachten over “Lezen en leren: De wereld van de dinosaurussen

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: Een dag in het leven vanBlogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Het knotsgekke moppenboek voor kinderenBlogsbyingrid

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Het megasupercoole puzzel- en spelletjesboekBlogsbyingrid

Geef een reactie