Een maand lang geen kleding kopen – is het gelukt?

Big heap of colorful clothes

Een maand lang geen kleding, schoenen en accessoires kopen voor mijzelf en de meiden.  Dat was de uitdaging ruim vier weken geleden. De eerste weken verliepen niet vlekkeloos. Wel hielp het bij de bewustwording van mijn aankopen. Zou het de laatste week dan wel lukken? 

De eerste drie weken

Wat hebben we de eerste drie weken gekocht? In de eerste week waren het de scrunchies. In de tweede week kocht ik een vest voor Emma. En de derde week  het Pink Ribbon armbandje. Het kostte me niet veel. Voor de scrunchies had ik nog een tegoedbon, het vest was in de sale en het armbandje was niet duur. Ik vond mijn uitgaven best wel meevallen.

Bewustwording

Deze maand heeft me wel bewuster gemaakt over mijn aankopen. Ook schreef ik over geld opzij zetten voor later. En het schrijven van deze blogs en jullie reacties heeft me een beetje aan het denken gezet. Shop ik nou echt zo veel? Ja, misschien wel. Maar ik sta Budget auf Münzenstapelbijvoorbeeld nooit rood. En ik verdien ook geen gouden bergen. Dus het valt allemaal wel mee. Daarom schreef ik de blog Een budget om te shoppen? Ik denk dat iedereen een persoonlijk budget heeft. Maar ook voorkeuren heeft waar je het geld aan uit geeft. De een rookt, de ander heeft huisdieren, weer een ander gaat graag uit of op vakantie en ik hou van shoppen. En zolang het past binnen je budget en je er niet voor rood hoeft te staan, zie ik geen problemen. Wel denk ik iets mee na of we de aankoop wel echt nodig hebben. Of de kleding niet ongedragen in de kast blijft hangen bijvoorbeeld. Of dat de meiden het maar een of twee keer aan doen en het dan al weer te klein is. Dus zo heeft de blog wel bijgedragen aan het bewuster kopen.

De laatste week

20191029_1339444452140125348307312.jpgDe laatste week van mijn maand niet shoppen, was een lastige. De eerste dagen van die week gingen prima. Tot de laatste dag. Toen gingen we in Roermond naar het Designer Outlet. Ik ben zeker niet helemaal los gegaan. Voor de kinderen heb ik zelfs helemaal niks gekocht, want ik vind hun wintergarderobe inmiddels wel compleet. Voor mezelf kocht ik een paar sneakers.

Al met al ben ik tevreden. Een maand niks kopen was te moeilijk. Maar, ik heb (voor mijn doen) niet zo veel uitgegeven en heb meer nagedacht over mijn uitgaven.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

7 gedachten over “Een maand lang geen kleding kopen – is het gelukt?

  1. Ik vind shoppen als hobby altijd zo bijzonder. Shoppen om het shoppen? Koop je dan omdat je het leuk vindt, maar niet omdat je het nodig hebt? Want je kunt natuurlijk een pink ribbon armbandje kopen (omdat je kan laten zien dat je het KWF steunt, maar je kunt ook een paar euro doneren) . Ben je toch voordeliger uit. Maar goed dat je zo bewust met je uitgaven bezig bent.

  2. Ik heb echt maanden dat ik geen kleding of accessoires koop, eerlijk gezegd. Mij is het deze maand gelukt haha. Nou moet ik zeggen dat ik wel heb gekeken, maar gewoon niets leuks vond en eerlijk gezegd ook niets nodig heb.

Geef een reactie