Lezen: Thomas Tucker – Ontdekkingsreiziger van beroep

De eerste zinnen op de achterkant van dit boek vond ik al bijzonder, zeker in combinatie met de illustratie op de voorkant: Er stond een jongen op het dak van de school. Hij zag eruit alsof hij van een andere planeet kwam.

Het maakte me nieuwsgierig naar dit boek. En ook de eerste bladzijdes van het boek waren leuk om te lezen en maken me nog nieuwsgieriger. En dan te bedenken dat het boek geschikt is voor kinderen vanaf acht jaar. Maar ik lees graag en vind het ook leuk om boeken te lezen die kinderen lezen. Juist omdat kinderboeken zo anders zijn dan vroeger. En juist omdat ik het zo leuk vind om een kijkje te nemen in die belevingswereld.

Thomas Tucker – Ontdekkingsreiziger van beroep

Na een korte inleiding gaat het boek van start. En wel in juli 1969. Tak wacht ademloos op de landing van de eerste mens op de maan. Alleen dit stukje is al zo leuk om te lezen. Ze hebben een zwart wit tv met slecht ontvangst. Moeders moet de antenne goed vasthouden en dan gaat toch maar de radio aan. Hoe anders is dat nu met tv’s, tablets en mobiele telefoons waar je alles kunt volgen. De kinderen kunnen zich het niet eens voorstellen.

Maar de volgende dag gebeurt er nog iets spannends: er komt een nieuwe jongen in de klas. Thomas Tucker is voor niets en niemand bang, hij vertelt de stoerste verhalen en iedereen wil zijn beste vriend zijn. En Thomas kiest Tak. Vanaf dat moment gebeuren er vreemde dingen. Tak ontdekt verdachte voetstappen bij de geheime hut. En iemand stuurt hem geheimzinnige brieven. Tak gaat op onderzoek. Ook al moet hij daarvoor naar het moeras met gevaarlijk drijfzand, waar hij van zijn ouders absoluut niet mag komen.

Thomas Tucker - Ontdekkingsreiziger van beroep

Het boek is erg leuk om te lezen en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Het boek heeft veel zwart wit illustraties en gaat over herkenbare onderwerpen als moed, trouw en onvoorwaardelijke vriendschap. Maar ook over je anders voordoen dan je bent. En over hoe je dingen voor waar aanneemt zonder dat ze echt waar zijn. En zo wel een eigen leven gaan leiden en waarheid lijken te worden. Maar het mooiste is natuurlijk dat het goed afloopt.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit boek? Dit boek van uitgeverij Leopold kost € 13,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via kinderboeken.nl of bij Bol.com. ISBN: 
9789025881566

Nog meer leuke kinderboeken

Uitgeverij Leopold heeft nog veel meer boeken voor kinderen. Lees ook de volgende blogs:

Miljonairskind | Het verborgen eiland

Hallo allemaal! Het LEUKSTE voorleesboek door juffen en meesters

Het geheim van de YouTube ster

Help! Een klas zonder meester

Het geheim van de wifi

500 appjes die ik niet wil lezen

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie